Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Οδηγίες για έκδοση πιστοποιητικού περί δημοσίευσης, ή μη, διαθήκης και πιστοποιητικού περί αποποίησης, ή μη, κληρονομίας

Οδηγίες για έκδοση

πιστοποιητικού περί δημοσίευσης, ή μη, διαθήκης 

 πιστοποιητικού περί αποποίησης, ή μη,  κληρονομίας

Για να αιτηθείτε την έκδοση πιστοποιητικού περί δημοσίευσης διαθήκης (ή περί μη δημοσίευσης διαθήκης) ή πιστοποιητικού περί αποποίησης κληρονομίας (ή περί μη αποποίησης) υπάρχουν δύο τρόποι:

                   1ος  τρόπος: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

Για να αποστείλετε ηλεκτρονική αίτηση έκδοσης των παραπάνω πιστοποιητικών πρέπει να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση  gram4@eirinodikeio-kavalas.gov.gr και:

1. να δηλώσετε αν επιθυμείτε να σας χορηγηθεί ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό ή να σας χορηγηθεί εκτυπωμένο (σε έγχαρτη μορφή) από την Γραμματεία του Ειρηνοδικείου (2ος  όροφος Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας)

2. να αναγράψετε το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και την κατοικία του αιτούντος το πιστοποιητικό, καθώς και τα στοιχεία του αποβιώσαντος, δηλαδή ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και την κατοικία του κατά τον χρόνο θανάτου του

3. να επισυνάψετε σε ψηφιακή μορφή (pdf από το gov.gr ή σκαναρισμένη ή φωτογραφία κλπ.) την ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος,

4. να επισυνάψετε e-paravolo αξίας 5 ευρώ (το οποίο πρέπει να είναι εξοφλημένο). Για την έκδοση του παραβόλου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www1.gsis.gr/sgsisapps/eparavolo/public/welcome.htm, επιλέξτε “Χορήγηση Παραβόλου”, επιλέξτε Φορέας Δημοσίου “Δικαιοσύνης”, κατηγορία παραβόλου “Ένσημο ΤΑΧΙΔΙΚ (μεγαρόσημο)” και τύπος παραβόλου “[1375] Μεγαρόσημο πολλαπλών αξιών, χρησιμοποιείται άπαξ σε μια υπηρεσία παραλαβής” και στο μεταβλητό ποσό πληκτρολογήστε τον αριθμό “5” ευρώ. Αφού συμπληρώσετε τα πεδία με τα προσωπικά σας στοιχεία, πατήστε “υποβολή αιτήματος” και στη συνέχεια εξοφλήστε το e-paravolo μέσα από το e-banking σας ή σε κάποιο υποκατάστημα Τράπεζας.

Για την έκδοση περισσότερων αντιγράφων του πιστοποιητικού, θα πρέπει να καταβάλλετε με την ίδια διαδικασία επιπλέον από 2 ευρώ μεγαρόσημο για κάθε επιπλέον αντίγραφο.

          2ος  τρόπος: ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Για να αιτηθείτε την έκδοση πιστοποιητικού, θα πρέπει να επισκεφθείτε την Γραμματεία του Ειρηνοδικείου Καβάλας (2ος  όροφος Δικαστικού Μεγάρου) και:

1. να προσκομίσετε την ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος

2. να έχετε προμηθευτεί μεγαρόσημο (e-paravolo) αξίας 5 ευρώ, το οποίο θα έχετε εξοφλήσει ήδη πριν προσέλθετε στο Ειρηνοδικείο, μέσω e-banking ή σε κάποιο υποκατάστημα Τράπεζας, και

3. υποβάλλετε συμπληρωμένη αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού στην Γραμματεία, την οποία θα προμηθευτείτε από το αίθριο, που βρίσκεται στον 2ο όροφο του δικαστικού μεγάρου, έξω από τον χώρο της Γραμματείας του Ειρηνοδικείου.

Για την έκδοση περισσότερων αντιγράφων του πιστοποιητικού, θα πρέπει να προσκομίσετε από 2 ευρώ μεγαρόσημο (e-paravolo) για κάθε επιπλέον αντίγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΩΝ Καβάλας Παγγαίου και Θάσου δικαστικών διακοπών ΠΑΣΧΑ ( από 29 Απριλίου έως και 12 Μαίου )

https://docs.google.com/document/d/1UgoY_qtyd3xvl57l9UHWeQJq7lXAH-Mt/edit?usp=sharing&ouid=112060350209805614671&rtpof=true&sd=true